Termografie de la sol

Ges Service ofera servicii performante  de termoviziune ca parte a lucrarilor de mentenanta preventiva sau corectiva a instalatiilor si echipamentelor electrice.

Termoviziunea -termografia in infrarosu- este o tehnica moderna de defectoscopie de inalta performanta,  non contact, ce permite detectarea anomaliilor termice din instalatiile electrice cu ajutorul camerei de termoviziune.

Avantajul principal al inspectiei termografice este ca instalatiile electrice sau echipamentele nu trebuie oprite din functionare ceea ce ne permite investigarea sub tensiune precum si in locuri inaccesibile.

Inspectia termografica consta in scanarea termica o obiectului inspectat. Camera masoara lungimea de unda a radiatiei din spectrul infrarosu emisa de obiect, estimeaza rapid si precis temperatura acestuia  si genereaza termograme color.

In urma interpretarii termogramelor tehnicianul specializat si certificat in termoviziune emite rapoartele de inspectie in forma electronica sau print.

Folosind ca tehnica de diagnoza termografia specialistii nostri detecteaza zonele de risc din instalatii, prezenta unor conexiuni compromise: cleme, borne, contacte interne sau externe imperfecte, suprasarcini ale unor circuite, dezechilibre pe cele trei faze, defecte interne ale cablurilor, etc putand astfel preintampina  o posibila declansare a unui incendiu datorat supraincalzirii instalatiilor sau echipamentelor electrice.

Inspectie multispectrala aeriana din elicopter

Inspectia aeriana din elicopter este o inspectie avansata folosita in special in zonele izolate si inaccesibile, precum si in cazul traseelor LEA foarte lungi.

Cu ajutorul echipamentelor de inalta performanta montate pe platforma girostabilizata a elicopterului putem realiza Inspectii de inalta precizie in spectrul vizibil, in spectrul infrarosu –termoviziune si in spectrul ultraviolet-inspectie corona.

Sistemul de girostabilizare asigura inregistrari video stabile, fara vibratii, iar aparatura de pozitionare globala (DGPS) are o precizie de localizare mai mica de 1m.

Scopul inspectiei multispectrale este Identificarea, evidentierea, evaluarea  defectelor electrice si mecanice ale liniilor electrice aeriene (LEA), izolatori, stalpi de inalta tensiune, transformatoare, analiza cailor de accces si a vegetatiei, cartografiere.

Operatorii echipamentelor sunt certificati conform standardelor nationale si standardelor internationale. Rapoartele de inspectie multispectrala sunt insotite de video si foto de inalta rezolutie, analize si recomandari in vederea remedierii eventualelor neconformitati.